Geplaatst op

Tuinmeubelen beveiligen tegen storm en regen

Tuinstoel

Zomer is tuintijd en daarmee komen de meubels uit het tuinhuis weer naar buiten. Het stormachtige voorjaar en de steeds sterker wordende herfststormen roepen de vraag op hoe je je tuinmeubelen het beste kunt beveiligen tegen een storm. De volgende onverwachte stormen en orkaanvlagen komen er zeker aan!

Deze mogelijkheden heb je om tuinmeubelen winddicht te maken Er zijn verschillende manieren om terrasmeubilair te bevestigen. Voor onbeschutte tuinen kan een windbeveiliging ook dienen als diefstalbeveiliging.

Bevestig tuinmeubelen met kettingen

Een effectieve en eenvoudige maatregel: Gewoon tuinmeubelen aan een ketting hangen. Het effect is tweeledig, want tuinmeubelen kunnen niet worden weggerukt en dieven gaan liever op zoek naar een onbeveiligd object. Het is effectief om een ​​lange ketting te gebruiken die door alle tuinmeubelen wordt getrokken en aan de grond wordt bevestigd – idealiter aan een betonnen grondanker. Zo combineer je de lichte losse meubelen tot een zwaar blok, waar zelfs harde wind geen kans krijgt.

Tuinmeubelen vastschroeven

Deze methode is geschikt als je weet dat het terrasmeubilair goed blijft zitten. Hij is ideaal voor bijvoorbeeld een grill, een grote bank of een tafel. Door stoelen op hun plaats te schroeven, wordt het comfort meestal te veel beperkt.

Zwaarder maken

Voor minder zware stormen is het voldoende om lichte tuinmeubelen te verzwaren. Hiervoor zijn straatstenen, gevulde gieters, met zand gevulde emmers of robuuste decoratieve elementen van beton geschikt. Gebruik geen breekbare voorwerpen zoals plantenpotten of potten van klei. Opgemerkt moet worden dat het oppervlak van de tuinmeubelen kan worden bekrast door de verzwaringsdelen. Als de tuinmeubelen een gevoelig oppervlak hebben, moet u deze vooraf afdekken.

Installeer permanent windscherm

Op een open balkon of op een onbeschermd terras kan investeren in een stabiel windscherm rendabel zijn. De markt biedt verschillende producten die een grote keuze bieden op het gebied van design. Transparante wanden van stevig PVC of glas behoren tot de subtiele modellen. Denk aan een strandcafé op een winderig Noordzee-eiland. De bezoekers zitten er beschut en de meubels zijn bestand tegen stevige stormen. Dit is precies hoe je je eigen terras kunt beschermen en tegelijkertijd het gevoel hebt dat je op vakantie bent. Hekelementen en schanskorven zijn alternatieven voor permanente windbescherming. Staafgaashekken, waar kunststofplaten doorheen worden geregen, kunnen de wind effectief buiten houden. Flexibele, uitschuifbare windschermwanden zijn een optie voor mensen met een beperkt budget. De constructie moet uiterst stabiel zijn en de grondkoker moet stevig verankerd zijn. Anders duwt sterke wind het windschermelement om.

Bescherm meubels tegen regen: zeildoek

Dekzeilen zijn minder windbescherming, maar meer regenbescherming. Ze zijn er in verschillende maten en kunnen snel worden geopend als de eerste regendruppels vallen. Het grote voordeel van dit zeildoek is dat de stoelhoezen op het meubel kunnen blijven zitten. Zelfs als de regen je verrast, kun je heel snel reageren en de bescherming in een mum van tijd openen.