Geplaatst op

Touwtje springen

Springtouw

Waarom touwtjespringen de ideale fitnessbooster en caloriekiller is Rope skipping is de perfecte training voor snelheid, coördinatie en kracht – en 10 minuten touwtjespringen doodt evenveel calorieën als 30 minuten joggen!

Touwtjespringen is veel meer dan alleen een fluitje van een cent. Met verschillende touwspringoefeningen doe je veel voor je topvorm – touwtjespringen maakt je ook mentaal fit, omdat het je coördinatievaardigheden traint.

Slechts 10 minuten touwtjespringen verbrandt evenveel calorieën als 30 minuten joggen – namelijk tussen de 250 en 500, afhankelijk van de snelheid en variatie van de sprong.

We laten je in korte tijd zien hoe je effectief traint met het springtouw. Het is het beste om drie tot vijf keer per week te oefenen met 120 tot 220 en meer omwentelingen per minuut. Wees in het begin geduldig als het touw verstrikt raakt – het zal na verloop van tijd vanzelf werken. Het is zinvol om te trainen voor een goede houding voor de spiegel. Groot bijkomend voordeel: touwtjespringen is de perfecte training voor de bekkenbodem.

Zo werkt training touwtjespringen

  1. Makkelijk: laat het touw 2 ½ minuut lopen. Verhoog het tempo. Als je niet verstrikt raakt, is je hoofd al goed wakker. 30 seconden pauze.
  2. Beide benen: spring 3 minuten met je benen bij elkaar zonder tussensprongen. Adem, lach. Span de bekkenbodem aan. 30 seconden pauze.
  3. Crossing: Nu komt de ultieme discipline: spring 3 minuten op beide benen, houd afwisselend de armen parallel en kruis voor je borst. Vlees omhoog of omlaag? Hoe voedsel op de juiste manier in de koelkast te bewaren?

Koop het juiste springtouw

Het juiste springtouw kopen is belangrijk, want er zijn speciale touwen voor fitness springen: de Speed ​​Ropes van elastisch PVC. Ze zijn bijzonder dun en ook een stuk sneller dan een klassiek henneptouw. De vaste springtouwen zijn in sportwinkels verkrijgbaar voor ongeveer 10 euro. Speed ​​Ropes met lange steel zijn iets duurder, maar ze hebben een langere steel waardoor trickjumpen b.v. B. met gekruiste armen, opgelucht.

Er zijn ook speciale digitale springtouwen die tijdens de training automatisch je sprongen tellen. Zo kun je de training optimaal volgen en je successen direct herkennen.

Het belangrijkste is de optimale lengte van je touw voor touwtjespringen. De meeste nieuwe speed ropes kunnen individueel worden aangepast. U kunt zich grofweg oriënteren op de volgende metingen:

  • ca. 2,13 m lang (voor hoogtes vanaf 1,38 m)
  • ca. 2,43 m lang (voor hoogtes vanaf 1,58 m)
  • ca. 2,74 m lang (voor hoogtes vanaf 1,65 m)
  • ca. 3,00 m lang (voor hoogtes vanaf 1,78 m)