Geplaatst op

Tips voor versgebakken kattenbezitters

Katten Adopteren

Heb je besloten om een ​​kat te adopteren? Geweldig, dan heb je een ongelooflijk spannende en geweldige tijd voor de boeg! En weet je hoe deze tijd voor iedereen nog mooier wordt? Als je twee katten hebt die bij je intrekken en niet slechts één. Twee katten zijn nauwelijks meer werk dan één, maar ze zorgen voor dubbel plezier. Voor jou en voor je katten. Katten zijn in de regel geen solitaire dieren en stellen het gezelschap van een katachtige partner erg op prijs. (Uitzonderingen bevestigen de regel). Veel dierenasielen of dierenwelzijnsorganisaties geven hun katten alleen uit in paren of met een kat die al in het huishouden woont. Met een dubbele kattenbak kunt u vanaf het begin zorgen voor het welzijn van uw nieuwe favoriet en gedragsproblemen voorkomen die kunnen ontstaan ​​als u hem alleen houdt.

Spelplezier

Een kat wil spelen en vooral zijn klauwen slijpen. Trekken katten bij jou in? Om ervoor te zorgen dat uw meubels zoals banken of tafelpoten niet in deze krabpassie hoeven te geloven, moet u uw schatten vanaf het begin speelmogelijkheden en krabpalen aanbieden. Krabpalen van sisal en krabtons zijn bijzonder geschikt om te krabben. Individueel ontworpen klimwanden en kattenparcours of krabgolven van karton, waar je katten op kunnen zitten, maar ook goed kunnen krabben, zijn ook geweldig. Ballen en hengels zijn bijzonder geschikt om mee te spelen. Die moet je altijd in huis hebben. Speelkussens gevuld met valeriaan of kattenkruid zijn ook geweldig. Een kleine hint: Als je krab- en speelproducten koopt, zorg er dan voor dat je onnodig plastic vermijdt. Er is nu een groot aanbod aan natuurlijke materialen.

Eten en drinken

Voor sommige katten is er bijna niets belangrijker dan eten. En het is leuk om de voorkeuren van de kat in de gaten te houden als het gaat om dit belangrijke onderwerp. In het wild zouden katten nooit direct naast hun voederplaats drinken. Plaats de drink- en voerruimte gescheiden van elkaar en gebruik geen kommen met te hoge randen. Ik gebruik bijvoorbeeld eenvoudige schoteltjes van porselein of glas als voerbak.

U kunt uw kat het beste een vaste voederplaats bieden waar hij altijd zijn voer krijgt. Bij ons is het een plekje in de keuken. Er zijn echter meerdere drinkstations door het hele appartement. Beneden in de entree en boven in de slaapkamer. Zo kan de kat zijn favoriete drinkplaats kiezen en wordt hij er steeds weer aan herinnerd om te drinken. Je kunt kutjes niet tot de meest enthousiaste drinkers rekenen. Meestal halen ze hun vocht uit het eten, wat ons bij de volgende tip brengt.

Om uw katten vanaf het begin alles te bieden wat ze nodig hebben voor een gezond kattenleven, raad ik u aan om vanaf het begin aandacht te besteden aan hoogwaardige voeding en een voerroutine in te voeren. Hoogwaardig kattenvoer voorziet uw katten van alle belangrijke voedingsstoffen, vitamines, eiwitten, mineralen & Co die ze nodig hebben om gezonde botten en een intact immuunsysteem op te bouwen. Tegelijkertijd voorkomt het gebreksverschijnselen en komt er niets in de maag van de kat terecht wat er niet in hoort (bijvoorbeeld tarwe of dierlijke bijproducten, dat kan echt afval zijn).

Woning of huis kattenveilig maken

Eén ding is zeker, katten zullen in elke hoek iets vinden om te spelen of aan te knabbelen en achter elke deur wacht misschien een nieuw avontuur en achter elk raam een ​​compleet andere wereld. Maar deze werelden kunnen veel gevaren inhouden voor onze viervoeters. Fornuizen, fornuizen en strijkijzers zijn bijvoorbeeld extreem heet en een nieuwsgierige kat kan vrij snel per ongeluk in een wasmachine worden opgesloten. Het is daarom belangrijk dat we ze hiertegen beschermen en ons huis kat-proof maken. Al voordat je er gaat wonen, moet je een paar dingen beschermen, opbergen of katveilig maken.

  • Verberg het netsnoer voor spelende katten
  • Houd giftige planten buiten het bereik van katten
  • Maak het balkon ontsnappingsveilig met een beschermnet
  • Bescherm puntige meubels of decoratieve voorwerpen of berg ze op (gevaar voor verwonding van de kat) • Houd lelijke voedingsmiddelen en giftige stoffen buiten het bereik van katten
  • Gebruik afsluitbare vuilnisbakken
  • Verban plastic tassen of andere tassen met handvatten • Ramen beveiligen met een kantelrooster

Bij andriez.com kun je ook allerlei leuke kattendingetjes kopen.