Geplaatst op

Pannenkoeken bakken

Pannenkoeken bakken

Kinderen zijn dol op pannenkoeken bakken. Daarom is het goed om hen het recept te leren zodat zij de volgende keer het beslag zelf kunnen maken. Als je ongeveer acht pannenkoeken wilt bakken dan heb je het volgende nodig:

  • 200 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 3 eieren
  • Boter of olie om te bakken
  • Een beetje zout (hoeft niet perse)

Voorbereidingen pannenkoeken bakken

De voorbereidingen die je moet treffen voor het pannenkoeken bakken zijn zo gebeurd. Je moet er wel voor zorgen, dat je vooraf alle ingrediƫnten in huis hebt en dan kun je beginnen.

Je kunt ook samen met de kinderen de boodschappen doen als je echt alles samen wilt doen. Zorg voor een grote kom (zeker niet te klein, een grote kom voorkomt een heleboel geknoei) en een mixer zodat je alles door elkaar kunt mixen.

Daarna kun je het beste met een grote lepel het beslag in een pan doen. Maar let goed op want je doet het beslag pas in de pan als de olie of boter goed heet is geworden, anders heb je de kans dat het beslag aan de pan blijft zitten.

Je kunt je pannenkoeken dan niet omdraaien en ze blijven aan de pan zitten, zonde! Heb daarom een klein beetje geduld en zorg dat je een goede pan gebruikt, zodat je pannenkoeken snel klaar zijn en dan wordt het smullen samen!

Weet jij al wat voor lekkers je in of op je pannenkoeken gaat doen? Voeg je appel toe, kaneel, of banaan. Houd jij van een hartige pannenkoek dan kun je spek of bacon toevoegen.

Je kunt ook het onderscheid maken tussen flensjes en pannenkoeken. Een flensje is een dunne pannenkoek, waarvoor je slechts weinig beslag in de pan doet en die snel gaar is.

Het kan allemaal, probeer het maar eens. En als je op zoek bent naar recepten voor pannenkoeken, kijk dan eens op https://pannenkoekenrecept.eu/.