Geplaatst op

Kun je iedere dag soep eten?

Kun je iedere dag soep eten

Het is niet voor niets dat soepen de go-to-maaltijd zijn als je plat in bed ligt met de griep. Behalve dat ze snel verlichting bieden bij symptomen zoals koude rillingen of een loopneus, beschermen ze ons op de lange termijn ook tegen ziek worden. Vooral bouillons van gekookt vlees voorzien ons van de nodige voedingsstoffen, die bovendien worden ondersteund door de vitamines en mineralen van de groenten. Daarnaast verfijnen we onze bouillon vaak met verse kruiden zoals peterselie of bieslook, ook absolute immuunversterkers. Onze tip voor het koude seizoen: Een beetje gember en kurkuma geven niet alleen een verleidelijke kleur en een oriëntaalse smaak, maar behoren ook tot de powerfoods bij uitstek voor onze gezondheid!

Het helpt bij het afvallen

Een ander lekker smetje van elke dag soep eten is de mogelijkheid om daardoor een paar kilootjes kwijt te raken. Als je oma’s leverknoedels of pannenkoekenreepjes niet in de bouillon gooit, bestaat je gerecht bijna uitsluitend uit alkalische voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels en zo gewichtsverlies bevorderen. Bovendien kunnen we de hete vloeistof niet volstoppen zoals andere gerechten, dus langzaam lepelen vult het ons sneller en langer. Zorg er echter voor dat je iets met veel eiwitten kiest, zoals kikkererwten of linzen, als basis van je soep, anders loop je het risico dat je later trek krijgt.

Je spijsvertering zal verbeteren

Gestoomd, gekookt, gepureerd – lekkerder voor de maag kan niet. Als je elke dag je toevlucht neemt tot neutraal voedsel zoals soepen, zal je spijsvertering meer ontspannen zijn en gemakkelijker werken. Warme vloeistoffen kunnen direct door het darmkanaal worden opgenomen om de bouwstenen af ​​te breken en het proces aanzienlijk te versnellen. Alleen al het gevoel van binnenuit opgewarmd te worden heeft een heilzaam effect op ons en bouillons, ongeacht de variatie, zijn absolute soulwarmers!

Er zijn genoeg soepen

Kijk maar eens hoeveel soepen er mogelijk zijn op https://bloemkoolsoep.eu/.