Geplaatst op

Een bezoek aan ARTIS Amsterdam dierentuin

Artis

Voordat we verder gaan met dit bericht met enkele tips voor een bezoek aan ARTIS in Amsterdam, moet ik iets heel duidelijk maken. Ik heb gemengde gevoelens over dierentuinen. Ik hou er niet van om dieren ingesloten te zien, maar ik zie ze ook niet graag in het wild sterven door menselijke of natuurlijke oorzaken. Nu ik moeder ben, vind ik dit conflict ook moeilijk om met mijn zoons over te praten. Ik wil dat ze genieten en bewonderen en waarderen van de schoonheid van de natuur en de dieren die het thuis noemen, maar ik wil ook niet dat ze zich niet bewust zijn van of, erger nog, onwetend zijn over de realiteit van hun bestaan. Maar het is ook waar dat dierentuinen geweldige leer- en leerplekken zijn voor kinderen (en volwassenen!) en ik raad mensen vaak aan om naar ARTIS te gaan als ze Amsterdam met kinderen bezoeken.

Ook was ik voor mijn eerste bezoek al geruime tijd erg geïntrigeerd door ARTIS Amsterdam Zoo, niet in de laatste plaats omdat ik er een aantal keer omheen heb gefietst en gevaren, de koppen van giraffen over een hek heb zien opduiken en me begon af te vragen wat ligt in. Het is een schitterend centraal gelegen stadsdierentuin en de oorsprong is doordrenkt van geschiedenis. Er is iets speciaals aan een stadsdierentuin in de manier waarop het een kleine oase van natuur en wildernis biedt te midden van een verder meedogenloze en vaak betonzware (maar niet echt voor Amsterdam!) stadsuitbreiding.

Dus op een dag, toen mijn broer en zijn familie op bezoek kwamen, ging ik eindelijk naar de ARTIS in Amsterdam voor een bewolkt maar warm en droog bezoek aan de nazomer. Terwijl mijn neefje van 18 maanden het leuker leek om de duiven te achtervolgen dan alle apen, pinguïns, leeuwen of andere grote katten, was ik persoonlijk erg onder de indruk van wat je daar kon zien.

Sindsdien ben ik nog een paar keer terug geweest met mijn eigen zoon. Hoewel het af en toe een soortgelijk verhaal was, was hij vooral ingenomen met de eenden! – we hebben altijd genoten van een beetje rondrennen in de dierentuin en ik vergeet altijd dat er veel kleine speeltuinen en speelplekken zijn om in rond te rennen, dus het is zeker niet een plek waar ze zomaar van het ene verblijf naar het andere gaan.

Het beste van een bezoek aan de ARTIS is de ontsnapping aan de stadsuitbreiding. Het is waar dat Amsterdam niet zo druk, bebouwd of autozwaar is als veel steden (daarom wonen we hier zo graag), maar het is nog steeds een chaotische hoofdstad waar veel gebeurt. Dus een plek waar je echt kunt ontsnappen naar de natuur, jezelf kunt onderdompelen in dieren in het wild (hoewel niet in hun natuurlijke habitat) en je kinderen een tijdje kunt laten rondrennen, zal altijd ergens zijn waar ik het niet erg vind om naar terug te keren.

Tips voor een bezoek aan ARTIS

Gedurende de zes jaar dat ik in Amsterdam woon, hebben we ARTIS Amsterdam Royal Zoo misschien drie of vier keer bezocht, dus ik heb een paar manieren geleerd waarop je je bezoek gemakkelijker kunt maken.

Kies een goed moment om ARTIS Amsterdam te bezoeken. Onnodig te zeggen dat de weekenden, de zomer- en schoolvakanties drukkere tijden zullen zijn om ARTIS te bezoeken, dus als je niet van drukte of wachtrijen houdt, vermijd deze tijden dan. Als je op een doordeweekse dag kunt gaan, maakt het niet echt uit op welk moment van de dag je rockt, hoewel natuurlijk hoe eerder hoe beter. Voor weekends en schoolvakanties zou ik zeker aanraden om als eerste te gaan, wat ook slim zou zijn om te doen in de zomer, zodat je de zon en hitte op zijn heetst vermijdt.
Koop uw tickets online. Ik ben altijd behoorlijk verbaasd over hoe druk ARTIS kan hebben, zelfs op een normale doordeweekse dag die niet in de zomer- of schoolvakanties is, dus ik probeer altijd mijn tickets online en van tevoren te kopen, zodat ik er meteen naar binnen kan en me geen zorgen kan maken over de wachtrijen. • Loop of neem het openbaar vervoer naar Koninklijke Dierentuin ARTIS. Met andere woorden, rijd niet en verwacht geen fatsoenlijke, gemakkelijke of betaalbare parkeergelegenheid in de buurt. Als je geen andere keuze hebt dan te rijden, raad ik je ten zeerste aan om een ​​Park & ​​Ride te doen om in Amsterdam te komen, en dan te voet of met het openbaar vervoer. Er is een tramhalte direct voor de ingang van de dierentuin en tram 14 (vertrekt vanaf Centraal Station) en bus N87 (die ook vertrekt vanaf Centraal Station) stopt daar.
Droog weer is beter dan nat MAAR een bezoek op een regenachtige dag is geen slecht idee. Het is dus waar dat veel van de dierenverblijven van ARTIS buiten zijn en als het regent is het niet leuk om door de dierentuin te lopen en ook veel van de dieren kunnen zich binnen terugtrekken om te schuilen. Als je echter je hele bezoek aan Amsterdam regen krijgt en je wilt toch naar de dierentuin, dan is gaan als het regent niet het slechtste idee ter wereld. Dit betekent niet alleen dat de dierentuin erg stil is, dus je zult bijna geen mensenmassa’s tegenkomen, maar het is ook mogelijk om behoorlijk wat van binnen te zien, aangezien er een aantal overdekte omhuizingen zijn. Neem je eigen versnaperingen mee.

Voor korting dierentuin kun je beste de nieuwe kortignskaart van www,nappas.nl kopen.