Geplaatst op

4 dingen om te doen op een regenachtige dag

Film

Heb je zin om wat te doen, maar valt het buiten met bakken naar beneden? Of wil je een dagje weg plannen en niet afhankelijk zijn van het weer? Ook bij slecht weer zijn er nog genoeg leuke uitjes om te doen. In dit artikel geef ik je 4 tips die je zowel alleen als met meerdere mensen kunt doen op een regenachtige dag. Lees snel verder, dan kun je vandaag nog op pad. 

Bezoek de wellness

De wellness is altijd een goed idee. Of je nu wilt zweten in de sauna of lekker wilt baden in een binnenzwembad. In een wellnesscentrum kun je echt een dagje optimaal ontspannen. Hierdoor kun je je drukke dagen vergeten en echt even aan jezelf denken. Het is ook erg gezellig om hier samen naartoe te gaan. Zo hebben jullie voldoende tijd om bij te kletsen en kunnen jullie ondertussen genieten. 

Ga naar het museum

Urenlang struinen langs de mooiste schilderijen en voorwerpen. Naar een museum gaan heeft al lang niet meer dat stoffige karakter als eerst. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld ook speciale ‘Instagram’ museums, waar je in allerlei bijzondere ruimtes foto’s kunt maken. Waar je ook van houdt, overal is wel een museum voor te vinden. Het is dan ook de ideale bezigheid voor een regenachtige dag. Even weg uit de alledaagse sleur en genieten van al het moois wat er te zien is. 

Bekijk een film in de bioscoop

Ook de bioscoop is het perfecte toevluchtsoord op een regenachtige dag. Hier heb je helemaal niet meer door dat het buiten zo hard regent. Je kunt jezelf echt even verliezen in de donkere ruimte, in een comfortabele stoel en in de film. Bekijk van tevoren welke film je graag wilt zien en boek je stoel. Vaak is er bij de bioscoop ook dezelfde dag nog wel plek. Hierdoor is het ook geschikt voor de late beslissers. Is er geen plek meer bij de bioscoop? Of heb je geen zin om de deur uit te gaan? Dan kun je ook thuis je eigen bioscoop creëren. Gordijnen dicht en je vergeet binnen een mum van tijd die regen buiten. 

Ga lekker uit eten

Wil je niet de hele dag weg zijn, maar wel even de deur uit? Ga dan gewoon gezellig uit eten. Dan ben je toch even weg en je hoeft ook niet meer je eigen eten te maken thuis. En ook dit kun je alleen doen, maar het is misschien gezelliger om met meer mensen te gaan.